Ingredience
Postup
Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.
Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.
Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.
Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.
Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.
Suroviny
Postup
Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na lžíci olivového oleje ji krátce orestujeme, ne však dozlatova.
Přisypeme k ní pohanku a promícháme ji, aby se obalila tukem a cibulí.
Vše zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se nám pohanka nepřismahla.
Zhruba po 15 minutách k ní přidáme vyloupaný hrášek, jarní cibulku a přilijeme ještě zhruba 2 naběračky vývaru, vše opět mícháme, dochutíme solí a pepřem.
Na konec do rizota vmícháme lahůdkové droždí, pažitku a poté ho necháme chvíli odstát přiklopené pokličkou.