Kapustové karbanátky s italskými bylinkami

Jsou rychlé, šťavnaté, výborně chutnají, do diety hodí se a moc vás nestojí. Vašemu zdraví prospějí, a to díky cenným látkám, které v sobě kapustičky skrývají.

Množství2 porce
Čas přípravy2 hodinČas vaření35 minutCelkový čas2 hodin 35 minut

Ingredience

 2 velké mrkve
 ¼ cukety
 6 růžičkových kapustiček
 petrželka kudrlinka
 čerstvý koriandr
 1 lžíce sušených italských bylinek
 2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody
 ½ hrnku cizrnové mouky
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a odložte na 2 hodiny stranou.

2

Mezitím si nastrouhejte mrkve a cuketu nahrubo.

3

Kapustičky očistěte a rozmixujte najemno.

4

Petrželku i koriandr nasekejte nadrobno.

5

Všechny ingredience (včetně lněného gelu) promíchejte.

6

Z těsta vytvarujte karbanátky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20–25 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 velké mrkve
 ¼ cukety
 6 růžičkových kapustiček
 petrželka kudrlinka
 čerstvý koriandr
 1 lžíce sušených italských bylinek
 2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody
 ½ hrnku cizrnové mouky
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a odložte na 2 hodiny stranou.

2

Mezitím si nastrouhejte mrkve a cuketu nahrubo.

3

Kapustičky očistěte a rozmixujte najemno.

4

Petrželku i koriandr nasekejte nadrobno.

5

Všechny ingredience (včetně lněného gelu) promíchejte.

6

Z těsta vytvarujte karbanátky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20–25 minut.

Notes

Kapustové karbanátky s italskými bylinkami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.