Ingredience
Postup
Bezové květy zalijte studenou vodou a nechte přes noc louhovat. Namočené květy nezakrývejte, aby se nezapařily.
Druhý den sceďte a z květů vymačkejte veškerou tekutinu.
Přidejte kokosový cukr a šťávu z jednoho citrónu.
Směs míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Průhledný sirup nalijte do lahví.
Chcete-li sirup uchovat až do zimy, sterilizujte láhve při 70 stupních po dobu 20 minut. Tepelně neupravený vydrží zhruba 2 týdny.
Suroviny
Postup
Bezové květy zalijte studenou vodou a nechte přes noc louhovat. Namočené květy nezakrývejte, aby se nezapařily.
Druhý den sceďte a z květů vymačkejte veškerou tekutinu.
Přidejte kokosový cukr a šťávu z jednoho citrónu.
Směs míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Průhledný sirup nalijte do lahví.
Chcete-li sirup uchovat až do zimy, sterilizujte láhve při 70 stupních po dobu 20 minut. Tepelně neupravený vydrží zhruba 2 týdny.