Domácí bezinkový sirup za studena

Studená příprava bezinkového sirupu zaručí zachování maxima cenných živin z bezových květů. Příprava bez vaření je navíc daleko rychlejší a pohodlnější.

Množství1 porce

Ingredience

 40 bezových květů
 1 kg kokosového cukru
 2 l převařené vody
 1 citrón

Postup

1

Bezové květy zalijte studenou vodou a nechte přes noc louhovat. Namočené květy nezakrývejte, aby se nezapařily.

2

Druhý den sceďte a z květů vymačkejte veškerou tekutinu.

3

Přidejte kokosový cukr a šťávu z jednoho citrónu.

4

Směs míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5

Průhledný sirup nalijte do lahví.

6

Chcete-li sirup uchovat až do zimy, sterilizujte láhve při 70 stupních po dobu 20 minut. Tepelně neupravený vydrží zhruba 2 týdny.

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 40 bezových květů
 1 kg kokosového cukru
 2 l převařené vody
 1 citrón

Postup

1

Bezové květy zalijte studenou vodou a nechte přes noc louhovat. Namočené květy nezakrývejte, aby se nezapařily.

2

Druhý den sceďte a z květů vymačkejte veškerou tekutinu.

3

Přidejte kokosový cukr a šťávu z jednoho citrónu.

4

Směs míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.

5

Průhledný sirup nalijte do lahví.

6

Chcete-li sirup uchovat až do zimy, sterilizujte láhve při 70 stupních po dobu 20 minut. Tepelně neupravený vydrží zhruba 2 týdny.

Notes

Domácí bezinkový sirup za studena
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.