RECEPT: Bezlepkový rebarborový koláč crumble

Přichází čas rebarbory. Koláče i bublaniny zdobí stoly. Ty bez těsta, tzv. crumbly, sklízí úspěch nejen v jejich rodné Británii. Také my jsme si ho pro vás připravili, s rebarborou v hlavní roli.

Rebarborový crumble bez lepku

Ingredience:

  • 600 g rebarbory
  • Lžíce 100% datlového sirupu
  • Šťáva z ½ limetky
  • Hrnek pohankových vloček
  • Hrnek mouky z bezlepkových ovesných vloček
  • Hrnek mandlové mouky
  • ½ hrnku bio kokosového oleje
  • Lžíce skořice
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka mleté vanilky

Postup:

  1. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. Kousky rebarbory zalijte sirupem a limetkovou šťávou.
  3. Rebarboru vložte do zapékací mísy s antiadhezním povrchem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 25-30 minut.
  4. Mezitím si smíchejte všechny zbylé ingredience.
  5. Upečenou rebarboru překryjte připravenou drobenkou a dejte zpět do trouby na 15-20 minut.
  6. Crumble servírujte teplý nebo vychlazený.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 1 hodina

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás zdravé pečení? Zkuste i další recepty z rebarbory.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.