Jaro už je konečně tu. Patří k němu i postupné odlehčování jídelníčku společně s využitím sezónních potravin. Zkuste si do vašich pokrmů s příchodem teplejšího počasí přidat více technologicky nezpracovaných surovin a čerstvé zeleniny i ovoce.
Uvidíte, že zdravé tělo i duch jsou s naším jídelníčkem spojené více, než bychom si byli bývali mysleli.
Obsah článku:
Pondělí
Snídaně: Tvaroh s nakrájeným jablkem a ovesnými vločkami
Svačina: Celozrnné knäckebroty s krůtí šunkou, zelenina
Oběd: Pečené kuře s bramborem a kyselou okurkou
Svačina: Jogurt a hrst ořechů
Večeře: Řecký salát s celozrnným chlebem
Úterý
Snídaně: Velikonoční vaječné muffiny se zeleninou
Svačina: Banán a bílý jogurt
Oběd: Jehněčí kotletka se zelím a pečeným bramborem
Svačina: Celozrnný chléb s vaječnou pomazánkou
Večeře: Salát s celozrnnými těstovinami a cottage sýrem
Středa
Snídaně: Celozrnný chléb s žervé, zelenina
Svačina: Ovocné smoothie s chia semínky
Oběd: Pohankové rizoto s houbami a špenátovými listy
Svačina: Kefírové mléko, pomeranč
Večeře: Omeleta ze 3 vajec, šunka a zelenina, celozrnný chléb
Čtvrtek
Snídaně: Velikonoční štola, jablko
Svačina: Tvarohový jogurt, hrst lněného semínka
Oběd: Pstruh na másle s vařeným bramborem a špenátem
Svačina: 3 knäckebroty, 3-4 plátky nízkotučného sýra, okurka
Večeře: Krůtí čína se zeleninou a hnědou rýží
Pátek
Snídaně: Ovesná kaše s medem a skořicí, kiwi
Svačina: Bílý jogurt s ovocem a celozrnnou sušenkou
Oběd: Krůtí roláda s bulgurem, zeleninový salát
Svačina: Kefírové mléko
Večeře: Salát s řeřichou a kozím sýrem, celozrnná bagetka
Sobota
Snídaně: Ovesná kaše se skořicí a lesním ovocem
Svačina: Celozrnné sušenky, bílý jogurt
Oběd: Králík pečený se zeleninou, bramborovo-špenátové noky, špenát
Svačina: 2 vejce natvrdo, krajíc chleba
Večeře: Polníčkový salát se sušenými rajčaty a tofu, celozrnný chléb
Neděle
Snídaně: Celozrnný chléb s vaječnou pomazánkou, paprika
Svačina: Banánový puding se skořicí
Oběd: Batáty zapečené s červenou řepou a mozzarellou, zeleninový salátek
Svačina:3 knäckebroty, lučina, rajče
Večeře: Jáhly zapečené s lilkem, cuketou, nízkotučným sýrem a žampiony, zeleninový salátek