Červencový jídelníček ze sezónních potravin: II. díl

Sezónní potraviny představují přirozené palivo pro organismus. Zralé, připravené ke sklizni jídelníček nutričně obohatí a příjemně zpestří. V červenci vám navíc umožní zhubnout a udržet ideální váhu přes léto.

Nevíte, jakým potravinám dát v červenci přednost? Nahlédněte do seznamu v I. díle červencového jídelníčku ze sezónních potravin.

Ukázka zdravého červencového jídelníčku

Pondělí

Snídaně: Ovesné vločky s rostlinným mlékem, chia semínky, jahodami a vlašskými ořechy

Svačina: Bílý jogurt s třešněmi a hořkou čokoládou

Oběd: Domácí hummus s quinoou, pečenými batáty, dýňovými semínky a rukolou

Večeře: Krůtí prso grilované se zeleninou, celozrnný kuskus s bylinkami

Úterý

Snídaně: Borůvkové smoothie s domácí ořechovou granolou

Svačina: Celozrnný žitný chléb s nízkotučným tvrdým sýrem a cherry rajčaty

Oběd: Špaldový salát s čočkou beluga, pickles, jablkem a klíčky

Večeře: Polévka minestrone

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Nejlepší potraviny v červenci: Seznam sezónního ovoce, zeleniny a bylinek

Středa

Snídaně: Čirokové lívance s kokosem a domácí třešňovou marmeládou

Svačina: Listový salát s lesním ovocem a vařenou pohankou, dresink z oleje z lískových ořechů, limetkové šťávy, čekankového sirupu

Oběd: Fazolové burrito s hnědou rýží, pikantní rajčatovou salsou, cibulí a kukuřicí

Večeře: Tatarák z lososa s celozrnnou topinkou opečenou nasucho

Čtvrtek

Snídaně: Pohankové vločky s rostlinným mlékem, lněnými semínky, jablkem, skořicí a ořechovým máslem

Svačina: Listový salát s okurkou, vodním melounem, bazalkou, mátou a feta sýrem

Oběd: Pečené brambory a mrkvovým hummusem, marinovanou červenou řepou, salátem a klíčky

Večeře: Silný hovězí vývar s kroupami

Pátek

Snídaně: Ovesná kaše s mákem, mandlovým máslem, švestkami a badyánem

Svačina: Celozrnný žitný chléb s lučinou, jahodami a čerstvou mátou

Oběd: Rýžové nudle se zeleninou, tofu a chilli omáčkou

Večeře: Salát s tuňákem, fazolkami, rajčaty, kapary a vařeným vejcem

Sobota

Snídaně: Domácí semínková granola s rostlinným mlékem, čekankovým sirupem a rybízovým džemem

Svačina: Špaldová bábovka s ricottou, kousky hořké čokolády a limetkovou kůrou

Oběd: Pečená kuřecí prsa v bylinkové krustě, brambory pečené ve slupce

Večeře: Studená polévka gazpacho

Neděle

Snídaně: Celozrnný žitný chléb s farmářským tvarohem, grilovaným lilkem a cherry rajčaty

Svačina: Svěží letní koláč s broskvemi a čerstvou mátou

Oběd: Jáhly s krůtím masem, grilovanými hříbky a baby špenátem

Večeře: Salát s quinou a broskvemi

Přejeme dobrou chuť a léto plné energie 🙂

P. S. Vyzkoušejte také další zdravé jídelníčky z kuchyně BezHladovění.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.