Sezónní stravování je momentálně v kurzu. Jděte s dobou a vytěžte z lokálních potravin a jejich červnové sklizně maximum.
Na návrat k dávné tradici, konzumaci domácích potravin, není nikdy pozdě. Zvlášť, pokud jde o zdraví. Sezónní stravování je tou nejsnazší možnou cestou, jak o něj co nejlépe pečovat.
Kvalitní a čerstvé potraviny rostou všude kolem nás. Některé z nich dozrávají v červnu. Pokud zrovna nepatříte mezi jejich domácí pěstitele, neváhejte vyrazit na farmářské trhy v okolí.
Jste časově zaneprázdnění? Dodávku čerstvých produktů od domácích pěstitelů nebo výrobců nabízí také řada e-shopů.
Obsah článku:
Ukázka zdravého červnového jídelníčku
1. den
Snídaně: Domácí makové loupáky s tenkou vrstvou tahini a jahodami
Svačina: Bílý jogurt s višněmi, kostička hořké čokolády
Oběd: Kroupové rizoto s chřestem, krůtím masem a hráškem
Večeře: Špenátový krém s artyčoky a celozrnnými krutony
2.den
Snídaně: Jáhlová kaše s chia semínky, kokosem a třešněmi
Svačina: Strouhané jablko s mrkví a vlašskými ořechy
Oběd: Vepřová panenka v bylinkové krustě, vařený brambor ve slupce
Večeře: Orientální salát s rýží, cizrnou a pečeným květákem
3.den
Snídaně: Žitný chléb s cottage sýrem, okurkou, rajčaty a řeřichou
Svačina: Jahodová bublanina z celozrnné mouky
Oběd: Telecí medailonky s brokolicí, fazolkami a celerovým pyré
Večeře: Grilovaná zelenina s tofu a bylinkovým dresinkem
Přejeme dobrou chuť a příval předletní energie 🙂
P. S. Chutnalo? Vyzkoušejte také další zdravý červnový jídelníček.