Červnový jídelníček ze sezónních surovin: II. díl

Sezónní stravování je momentálně v kurzu. Jděte s dobou a vytěžte z lokálních potravin a jejich červnové sklizně maximum.

Na návrat k dávné tradici, konzumaci domácích potravin, není nikdy pozdě. Zvlášť, pokud jde o zdraví. Sezónní stravování je tou nejsnazší možnou cestou, jak o něj co nejlépe pečovat.

Kvalitní a čerstvé potraviny rostou všude kolem nás. Některé z nich dozrávají v červnu. Pokud zrovna nepatříte mezi jejich domácí pěstitele, neváhejte vyrazit na farmářské trhy v okolí.

Jste časově zaneprázdnění? Dodávku čerstvých produktů od domácích pěstitelů nebo výrobců nabízí také řada e-shopů.

Ukázka zdravého červnového jídelníčku

1. den

Snídaně: Domácí makové loupáky s tenkou vrstvou tahini a jahodami

Svačina: Bílý jogurt s višněmi, kostička hořké čokolády

Oběd: Kroupové rizoto s chřestem, krůtím masem a hráškem

Večeře: Špenátový krém s artyčoky a celozrnnými krutony

2.den

Snídaně: Jáhlová kaše s chia semínky, kokosem a třešněmi

Svačina: Strouhané jablko s mrkví a vlašskými ořechy

Oběd: Vepřová panenka v bylinkové krustě, vařený brambor ve slupce

Večeře: Orientální salát s rýží, cizrnou a pečeným květákem

3.den

Snídaně: Žitný chléb s cottage sýrem, okurkou, rajčaty a řeřichou

Svačina: Jahodová bublanina z celozrnné mouky

Oběd: Telecí medailonky s brokolicí, fazolkami a celerovým pyré

Večeře: Grilovaná zelenina s tofu a bylinkovým dresinkem

Přejeme dobrou chuť a příval předletní energie 🙂

P. S. Chutnalo? Vyzkoušejte také další zdravý červnový jídelníček.

 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.