Lehce stravitelný salát, který zasytí, vyživí a chuťově překvapí? Recept na jeden takový tu máte. Plný antioxidantů, vitamínů, minerálů v kombinaci s anýzem chutná božsky. Tak co,dáte zdraví zelenou spolu s námi? ?
Cuketovo-špenátový salát s anýzem
Ingredience (1 porce):
- 2 velké hrsti baby špenátu
- ½ velké cukety
- ½ zralého avokáda
- 1 červená cibule
- ½ menší hlavičky ledového salátu
- Lžíce konopných semínek
- ½ lžičky anýzu
- Šťáva z ½ limetky
- Lžíce 100% datlové pasty
- Lžíce avokádového oleje
- Špetka himalájské soli
- Špetka barevného pepře
Postup:
- Cuketu omyjte a pomocí spiralizéru nebo speciální škrabky nakrájejte na špagety.
- Špenát i salát operte, osušte a natrhejte.
- Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Anýz rozdrťte v hmoždíři najemno.
- Limetkovou šťávu prošlehejte s anýzem, solí, pepřem, olejem a datlovou pastou.
- Směs salátů, cuketové špagety a cibuli zlehka promíchejte s polovinou zálivky.
- Vše přendejte na talíř, ozdobte avokádem, posypte semínky, přelijte zbývající zálivkou a ihned podávejte.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Máte cuketu radši pečenou? Zkuste lahodný quiche s tofu krémem.
reklama