Ingredience
Postup
Maso namarinujte do směsi římského kmínu, česneku a soli, které si rozmícháte asi ve 2 lžících oleje.
Do pekáčku nalijte asi 1 až 2 cm vody. Vložte do trouby a pečte zakryté při 220 °C, než maso změkne. Bude to trvat asi hodinu. Během pečení maso párkrát obraťte.
Mouku promíchejte v míse se solí. Přilijte olej a horkou vodu a vařečkou promíchejte. Těsto přendejte na pracovní plochu a pořádně prohněťte. Bude-li se těsto dost lepit, přidejte ještě trochu mouky. Přesto se nesnažte těsto dělat moc tuhé.
Těsto rozdělte na 4 stejně velké díly. Rozválejte z každého kousku těsta velice tenkou placku, která bude až průsvitná. Během vyvalování důkladně podsypávejte.
Poté jednu po druhé pokládejte na rozpálenou pánev a nasucho zprudka opékejte 20–30 sekund z každé strany. Hotovou tortillu vždy zabalte do čisté utěrky a schovejte pod poklici.
Připravte si dip: Zakysanou smetanu promíchejte s koriandem, citronovou šťávou a solí a uložte do lednice.
Lilek nakrájejte na zhruba centrimetrové plátky, osolte z obou stran a nechte 20–30 minut vybrečet. Poté osušte a potřete olivovým olejem. Papriku nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete. Lilek i papriku ogrilujte nebo upečte v troubě.
Pečené kuřecí maso natrhejte na vlákna.
Každou tortillu potřete dipem, obložte zeleninou a pečeným kuřecím masem a přehněte, nebo srolujte do tvaru twisteru.
Suroviny
Postup
Maso namarinujte do směsi římského kmínu, česneku a soli, které si rozmícháte asi ve 2 lžících oleje.
Do pekáčku nalijte asi 1 až 2 cm vody. Vložte do trouby a pečte zakryté při 220 °C, než maso změkne. Bude to trvat asi hodinu. Během pečení maso párkrát obraťte.
Mouku promíchejte v míse se solí. Přilijte olej a horkou vodu a vařečkou promíchejte. Těsto přendejte na pracovní plochu a pořádně prohněťte. Bude-li se těsto dost lepit, přidejte ještě trochu mouky. Přesto se nesnažte těsto dělat moc tuhé.
Těsto rozdělte na 4 stejně velké díly. Rozválejte z každého kousku těsta velice tenkou placku, která bude až průsvitná. Během vyvalování důkladně podsypávejte.
Poté jednu po druhé pokládejte na rozpálenou pánev a nasucho zprudka opékejte 20–30 sekund z každé strany. Hotovou tortillu vždy zabalte do čisté utěrky a schovejte pod poklici.
Připravte si dip: Zakysanou smetanu promíchejte s koriandem, citronovou šťávou a solí a uložte do lednice.
Lilek nakrájejte na zhruba centrimetrové plátky, osolte z obou stran a nechte 20–30 minut vybrečet. Poté osušte a potřete olivovým olejem. Papriku nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Zakápněte olivovým olejem, posolte a opepřete. Lilek i papriku ogrilujte nebo upečte v troubě.
Pečené kuřecí maso natrhejte na vlákna.
Každou tortillu potřete dipem, obložte zeleninou a pečeným kuřecím masem a přehněte, nebo srolujte do tvaru twisteru.