Poctivé farmářské výrobky se pyšní vysokou kvalitou a výživovou hodnotou. Na trzích najdeme povětšinou čerstvé produkty českých a moravských farmářů, které bychom v supermarketech sháněli jen stěží.
Kromě kvality a dobré chuti podpoříte také místní zemědělce a producenty masa. Prodávané ovoce pochází z lokálních sadů, zelenina z českých pěstitelských oblastí. Masné výrobky mají vysoký podíl masa a mléčné výrobky zase nejsou nebezpečně průmyslově zpracované.
Zařaďte farmářské produkty do svého každodenního menu, určitě jim přijdete na chuť a už se jich nebudete chtít vzdát.
Přinášíme vám tipy, jak zařadit tyto delikatesy do jídelníčku.
Obsah článku:
Pondělí
Snídaně: Čerstvý tvaroh s pažitkou, žitný chléb, ředkvičky
Dopolední svačina: Jablko, kysané podmáslí
Oběd: Krůtí špízy po indicku s rýží, pečená zelenina
Odpolední svačina: Salát s olivami a balkánským sýrem, toust
Večeře: Filet ze pstruha s grilovaným rajčetem, vařené brambory
Úterý
Snídaně: Domácí chléb se slunečnicovými semínky, margarín, farmářská šunka, cherry rajčátka
Dopolední svačina: Mandarinka, kefír
Oběd: Bylinková kuřecí roláda, šťouchané brambory, zeleninová obloha
Odpolední svačina: Tvarohový dezert s ovocem
Večeře: Ledový salát s balzamikovým octem, rajčaty, ovčím sýrem a chia semínky
Středa
Snídaně: Čerstvé mléko, kukuřičné vločky, sušené ovoce
Dopolední svačina: Farmářská špaldová tvarohová bábovka s hrozinkami
Oběd: Špenátový quiche, zelenina
Odpolední svačina: Mrkvová pomazánka, kaiserka
Večeře: Kapr na kmíně s petrželovým pyré, zeleninová obloha
Čtvrtek
Snídaně: Kváskový chléb, margarín, eidam, kedlubna
Dopolední svačina: Grapefruit, bílý jogurt
Oběd: Drůbeží polévka s bylinkovými nudlemi, vegetariánský kuskus
Odpolední svačina: Zapečený toust se sýrem, mrkev
Večeře: Sytý salát s čerstvým špenátem, medvědím česnekem a vejcem, jogurtový dresink
Pátek
Snídaně: Bílý jogurt, meruňková zavařenina, psyllium, ovesné vločky
Dopolední svačina: Pomazánka z tvarohu a mletých vlašských ořechů, kukuřičný knäckebrot
Oběd: Špenátové noky se sýrovou omáčkou, zelenina
Odpolední svačina: Acidofilní mléko, jahody
Večeře: Krémová rybí polévka se zeleninou, celozrnná bageta
Sobota
Snídaně: Ovesná kaše s kustovnicí čínskou
Dopolední svačina: Smoothie s lesními plody
Oběd: Pečený telecí plátek s rýží natural, zeleninový salát
Odpolední svačina: Drožďová pomazánka, cereální chléb, paprika
Večeře: Domácí rajčatová polévka s tarhoňou, vícezrnný toust s pomazánkovým „máslem“
Neděle
Snídaně: Farmářský jogurt, domácí müsli, kousky ovoce
Dopolední svačina: Pohankový chléb, paštika (s vysokým podílem masa) s brusinkami, okurka
Oběd: Kančí se šípkovou omáčkou, domácí bramborový knedlík
Odpolední svačina: Celozrnný chléb, tvarohová pomazánka s ředkvičkami
Večeře: Hutný vývar z volské oháňky s domácími nudlemi a zeleninou