Rádi nakupujete sezónní suroviny, ale obáváte se, že v listopadu už si na své nepřijdete? Tak to jste na omylu. I na podzim se můžete těšit z čerstvých sezónních plodin.
Obsah článku:
Které potraviny mají sezónu v listopadu?
Například bílé zelí, polníček, špenát, tuřín, mangold, brusinky, jedlé kaštany, datle, fíky, batáty a mnoho dalších, často i méně tradičních potravin.
Neváhejte ani chvíli a inspirujte se tímto jídelníčkem, který přinese do vaší domácnosti nádech podzimu.
Pondělí
Snídaně: Žitný chléb s cizrnovou pomazánkou, paprika
Svačina: Jablko, bílý jogurt s dýňovými semínky
Oběd: Krůtí roláda s bramborovou kaší, okurkový salát
Svačina: Pečené jedlé kaštany
Večeře: Salát s libovým mletým hovězím masem, fazolemi a kukuřicí, celozrnná bagetka
Úterý
Snídaně: Rýžová kaše s vanilkou a čerstvými fíky
Svačina: Celozrnný sendvič s lučinou a krůtí šunkou, rajče
Oběd: Zapečené jáhly s lesními houbami a rajčaty
Svačina: Jogurtový shake s brusinkami
Večeře: Pečený losos v troubě s batáty a dýní, salátek
Středa
Snídaně: Celozrnná buchta s tvarohem a datlemi
Svačina: 3 rýžové chlebíčky s avokádem, rajče
Oběd: Brambory zapečené se špenátem, kuřecím masem a sýrem
Svačina: Jogurt s meruňkami
Večeře: Dýňová polévka s rukolou a celozrnným chlebem
Čtvrtek
Snídaně: Ovesná kaše s jablky a ořechy
Svačina: Celozrnný chléb s tuňákovou pomazánkou a paprikou
Oběd: Celozrnné špagety aglio olio s krevetami a polníčkem
Svačina: Kefírové mléko, vlašské ořechy
Večeře: Salát s quinoou, rajčaty, okurkou a nízkotučným sýrem
Pátek
Snídaně: Ovesná kaše s meruňkami a slunečnicovými semínky
Svačina: Obložený chléb s vajíčkem a polníčkem
Oběd: Celozrnná pizza s artyčoky, rajčaty, bazalkou a mozzarellou
Svačina: Hummus, řapíkatý celer a proužky mrkve
Večeře: Houbová polévka s bramborami a zeleninou
Sobota
Snídaně: Míchaná vajíčka (2 až 3) se zeleninou, celozrnný chléb
Svačina: Datlová tyčinka
Oběd: Pečený králík, zelí, brambory
Svačina: 3 žitné knäckebroty s hummusem, paprika
Večeře: Salát z polníčku a špenátu s kozím sýrem, brusinkami a celozrnným toastem
Neděle
Snídaně: Ovesný dortík s oříšky a skořicí, jablko
Svačina: Žitný chléb s lučinou a krůtí šunkou, okurka
Oběd: Hovězí maso s mrkví, šťouchaný brambor, zelenina
Svačina: Fíky a bílý jogurt
Večeře: Celozrnné wrapy s kuřecím masem a zeleninou, jogurtová zálivka
Přejeme dobrou chuť a podzim plný energie 🙂
TIP: Vyzkoušejte také další podzimní jídelníčky podle BezHladovění.