Středomořská strava je lehká, zdravá a vhodná k celoročnímu zařazení do našeho jídelníčku. Úplně nejsnazší je experimentovat s touto kuchyní právě v nastávajícím období, kdy jsou naše obchody plné čerstvé zeleniny a...
Středomořská kuchyně se obecně považuje za jednu z nejzdravějších. Objevují se zde ryby v nejrůznějších úpravách. Zelenina je také téměř ke každému jídlu, buď jako součást přílohy, nebo v podobě salátů. Když už maso tak...
Věděli jste, že i pecku z avokáda jde dále využít? I začátečník z ní zvládne snadno a rychle vypěstovat pěknou domácí „palmu“, která při dobré péči může dokonce nést další ovoce! Co byste měli vědět o...
Také už se nemůžete dočkat letní dovolené a dobrot s ní spojených? Prázdniny jsou tu coby dup, tak proč se se středomořskou kuchyní nenaladit i v našich zeměpisných šířkách? Pondělí Snídaně: Žitný chléb...
Asi by vás ani nenapadlo, že i superpotravina jakou je zelený mladý ječmen může mít nežádoucí účinky. Všude se hovoří především o jeho pozitivech a o negativech se téměř nikde nedočtete. Na co bychom si tedy měli dávat...
Zkusme týden nakupovat na farmářských trzích, možná nás překvapí, že zdejší produkty jsou daleko lepší než ty z běžného obchodu. Rajče má opět rajčatovou chuť, kterou jsme kdysi znali. Lepší vůni a chuť samozřejmě...
Že stále používáte v kuchyni pouze klasickou pšeničnou mouku a jediné, jak by vás napadlo ji rozdělit, je na hrubou a jemně mletou? Chyba! Dnes už je snadno dostupná celá řada jiných, zdravějších druhů mouky, které...
Kustovnice čínská, jinak také goji, je bohatá na mnoho vitaminů, minerálů i antioxidantů. Jak je to však s nadměrnou konzumací goji a neměli bychom si dávat pozor při jejím dávkování? Maximální dávka goji zatím...