Hlívě ústřičné se přezdívá “královna hub, zázračná houba či elixír mládí”. Mohou za to živiny a další cenné látky, které se v ní nachází. Do zdravého jídelníčku hlíva rozhodně patří. Skvělé na této houbě je také to, že...
Brambory představují jednu ze základních potravin středoevropského jídelníčku. Jde o častou přílohu a stojí jen pár korun. Nepíše se o nich jako o superpotravině, byť by si to zasloužily. Jsou totiž zdravé a lze je...
V rámci jedné skupiny zdravých potravin bývají semínka uváděna spolu s ořechy. Jedí se ale méně a spousta lidí ani netuší, proč by vlastně drobná semena měli jíst. Existují různé druhy. Liší se velikostí, tvarem, barvou...
Srpen, poslední letní měsíc, náleží švestkám, blumám, mirabelkám, hroznovému vínu a brusinkám. Pozadu ale nezůstávají ani zeleninové záhony, na kterých se stále sklízí špenát, hlávkový salát, rajčata, papriky a další...
Léto je tady a s ním i větší chuť na výlety do přírody a do hor. Chystáte se na horskou túru nebo třeba delší výlet na kole a řešíte, jaké jídlo na cesty zvolit? Ať už plánujete půldenní výlet nebo týdenní...
Mastné kyseliny omega-3 a omega-6 jsou označované jako esenciální. To znamená, že se bez nich lidský organismus neobejde, ale nedokáže si je vyrobit. Důležité jsou obě, nadbytek omega-6 kyselin však může vést až ke...
Není nutné zázračné potraviny extra bohaté na vitaminy a minerály hledat daleko za hranicemi. Spoustu jich najdeme mezi českými lokálními potravinami a navíc jen za pár kaček. Třeba takové obyčejné zelí. Víte, proč se...
Dýňový olej skvělé chutná po oříšcích a příjemně ozvláštní chuť každého jídla. Kromě toho je štědrým zdrojem antioxidantů, které likvidují volné radikály, brání oxidačnímu stresu a zpomalují stárnutí. To však není vše...