Současná doba přinesla do obchodů s potravinami neskutečný fenomén – nepřeberné množství potravin. Na jednu stranu výhoda, protože máme z čeho vybírat. Na druhou stranu je potravinářský trh plný i z velké části...
Jídelníček na míru je nejčastěji požadován z důvodu redukce tělesné váhy, nabírání svalové hmoty a zdravotních důvodů. Ve všech případech by měl jídelníček sestavit na základě osobní konzultace odborník na výživu s...
První letní měsíc červen přináší nejen vyšší teploty, ale také bohatou úrodu čerstvého ovoce, zeleniny a bylin, ať už z vlastní zahrádky, farmářských trhů nebo obchodů. Na jaké druhy se můžete těšit a jaký přínos mají...
Většina příznivců zdravého životního stylu, vyvážené a pestré stravy nedá dopustit na vydatné snídaňové kaše. Obsahují všechny nezbytné živiny, po ránu doplní energii na celý den a navíc existují stovky způsobů, jak je...
Recept na svíčkovou omáčku jakožto vrcholu české tradiční gastronomie je obklopen aurou náročnosti a dokonalosti, která děsí všechny začínající kuchaře. Je to takové to slavnostní jídlo, které uvaří každá máma k obědu...
Žádný moudrý z nebe nespadl. Chcete-li žít zdravěji a zhubnout, je vhodné se s touto problematikou nejprve seznámit a zjistit co, jak a proč funguje, než slepě následovat rady osob, které na jejich poskytování nemají...
Jaro se konečně přehouplo do druhé teplejší poloviny. Příroda rozkvetla a zazelenala se a spolu s tím se přiblížilo období sklizně prvních druhů čerstvého ovoce a zeleniny. Úroda je to sice ještě skromná, nikoli však...
Nejvíce konzumovanou obilovinou je tradičně pšenice. Je to škoda, protože obilovin existuje mnohem více druhů a spousta z nich má na zdraví daleko větší přínos. Třeba takový oves a ovesné vločky obsahují plno živin a do...