Kdo by odolal lahodné chuti čokolády? Provází nás od dětství až po dospělost. Ale co když se snažíme zhubnout a žít zdravě? Je čokoláda skutečně v redukci zakázaná, nebo jde skloubit obojí? V tomto článku se podíváme na...
Často se mě jako technoložky potravin ptáte, které výrobky jsou ideální při hubnutí a zdravém životním stylu a které naopak mohou být problematické. A právě masné výrobky jsou jedním z nejčastěji diskutovaných témat. Je...
Vysoce průmyslově zpracované potraviny (nebo také ultra zpracované potraviny) se staly součástí moderního stravování. Najdeme je všude – od supermarketů přes řetězce rychlého občerstvení, až po obchody se zdravou...
Kalorický deficit je bilance příjmu a výdeje energie. Jednoduše řečeno: kalorický deficit nastává, pokud přijmeme méně energie z jídla a nápojů oproti našemu výdeji energie. Na tom je obecně vzato založen princip...
V létě jen málokdo odolá zmrzlině. Je osvěžující, lahodná a pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí léta. Ale co když jste právě na cestě ke zdravějšímu životnímu stylu nebo se snažíte zhubnout? Může si člověk vůbec...
Vedle spousty mnohdy až kontroverzních hubnoucích diet lze narazit i na výživová doporučení, která mají jiný účel. Například MIND dieta má podporovat kognitivní funkce mozku a oddalovat proces jeho stárnutí a...
Mléko je jednou z nejvíce diskutovaných a zároveň velmi kritizovaných potravin, kolem které se točí mnoho mýtů. Tento článek vám poskytne objektivní pohled založený mimo jiné na odborných publikacích a vědecky...
Ještě před několika desítkami let byste ve věku 40 let a více byli považováni za seniory a pravděpodobně byste se tak i cítili. Dnes si mnozí čtyřicátnicí, padesátníci, ale i sedmdesátníci a starší užívají...