Vojtěška alfalfa byla ve starověké Persii využívána jako bohatý zdroj živin a energie. Znalosti Peršanů převzala Řecká i Římská říše a stejně si této bylinky cení i tradiční čínská a indická medicína. Údajně oddaluje...
Mýtů o výživě je dnes už tolik, že by se o nich dala sepsat nejedna tlustá kniha. Jejich nejčastějším zdrojem jsou sociální sítě. Běžně na ně narazíte ale také při každodenní konverzaci s kamarády, kolegy v práci nebo...
Dýňový olej skvělé chutná po oříšcích a příjemně ozvláštní chuť každého jídla. Kromě toho je štědrým zdrojem antioxidantů, které likvidují volné radikály, brání oxidačnímu stresu a zpomalují stárnutí. To však není vše...
Současná doba přinesla do obchodů s potravinami neskutečný fenomén – nepřeberné množství potravin. Na jednu stranu výhoda, protože máme z čeho vybírat. Na druhou stranu je potravinářský trh plný i z velké části...
Kolem ovoce se v souvislosti s hubnutím vyskytují zásadní dogmata, která praví, že ovoce by se mělo při hubnutí konzumovat jen dopoledne, nebo že se po větší míře ovoce tloustne. Milé ovoce, pojďme tě očistit od těchto...
S postupujícím létem se úroda čerstvé zeleniny a ovoce rozšiřuje o další druhy. V průběhu července a srpna je sezónní jídelníček nejbohatší. Platí to hlavně pro ovoce. Začínají dozrávat jablka, hrušky, ale také broskve...
Drobné červené bobule brusinek jsou známé především díky pozitivnímu působení na zdraví a funkce močového ústrojí. Přínosů na zdraví má však mnohem více a zároveň je to lahodné ovoce s příjemně nakyslou chutí. Brusnice...
Spát celou noc jako na obláčku a ráno se probudit znovuzrozený. Nesplnitelný sen? K častým příčinám nedostatečného spánku patří i špatné složení večeře. Zjistěte, která jídla jsou před spánkem vhodná, a kterým se raději...