Proč upřednostňovat české sezónní a lokální potraviny, když jsou obchody přeplněné zeleninou a ovocem ze všech koutů světa? Co vůbec znamená jíst sezónně a jak na to v zimě a brzy na jaře, kdy u nás zelenina ani ovoce...
Klasické těstoviny vyrobené z pšenice obsahují větší množství sacharidů. Na druhou stranu poskytují spoustu důležitých živin. Je rozumnější těstoviny při hubnutí nejíst či se je nebát do redukční diety zařadit, případně...
S barefoot obuví a doporučeními na chůzi naboso se poslední dobou roztrhl pytel. Hodí se ale pro všechny? A co chůze naboso v zimě? Objevte tipy zakladatelů české značky Bohempia. Jak představujete koncept barefoot...
Puriny jsou organické chemikálie, které se přirozeně vyskytují ve všech buňkách a v potravinách. Lidský organismus je metabolizuje na kyselinu močovou, která funguje jako důležitý antioxidant chránící cévy. Problém může...
Sedíte celý den u počítače, jste pohlceni prací a najednou zjistíte, že je skoro večer? Dnes nebudeme probírat klasické svačinky – kde stejně není jednotný názor, kolikrát za den je vlastně jíst. Co...
Vláknina představuje důležitou složku potravy nepostradatelnou pro normální funkce trávicího systému. Psyllium je druh vlákniny, který se jako doplněk stravy používá při nízkém příjmu vlákniny, potížích s trávením a...
Jód patří k nejdůležitějším minerálům vůbec. Ke své činnosti jej jako jediný z minerálů potřebuje štítná žláza. Jeho význam pro fungování lidského organismu je ale mnohem obšírnější. Člověk jej potřebuje od svého...
Trend bosých nohou neboli barefoot: Návrat k přirozenosti, nebo jen krátkodobý fenomén? Proč stojí nyní chodidla v popředí zájmu fyzioterapeutů a odborníků na pohyb? Proč se o způsoby zdravého obouvání zajímá čím dál...