Dýňový olej skvělé chutná po oříšcích a příjemně ozvláštní chuť každého jídla. Kromě toho je štědrým zdrojem antioxidantů, které likvidují volné radikály, brání oxidačnímu stresu a zpomalují stárnutí. To však není vše...
S postupujícím létem se úroda čerstvé zeleniny a ovoce rozšiřuje o další druhy. V průběhu července a srpna je sezónní jídelníček nejbohatší. Platí to hlavně pro ovoce. Začínají dozrávat jablka, hrušky, ale také broskve...
Drobné červené bobule brusinek jsou známé především díky pozitivnímu působení na zdraví a funkce močového ústrojí. Přínosů na zdraví má však mnohem více a zároveň je to lahodné ovoce s příjemně nakyslou chutí. Brusnice...
Spát celou noc jako na obláčku a ráno se probudit znovuzrozený. Nesplnitelný sen? K častým příčinám nedostatečného spánku patří i špatné složení večeře. Zjistěte, která jídla jsou před spánkem vhodná, a kterým se raději...
Houby jsou důležitou součástí vyváženého a pestrého jídelníčku. Jsou chutné, zdravé a plné spousty vitaminů, minerálů a dalších cenných látek. Pro hlívu ústřičnou to platí dvojnásob. Čerstvá hlíva tvoří základ mnoha...
Kakaové máslo patří mezi rostlinné tuky. Obsahuje spoustu cenných látek. Využívá se v kuchyni při přípravě studených pokrmů a při pečení, ale také se přidává do krémů a tělových mlék, balzámů na vlasy a dalších...
Jídelníček na míru je nejčastěji požadován z důvodu redukce tělesné váhy, nabírání svalové hmoty a zdravotních důvodů. Ve všech případech by měl jídelníček sestavit na základě osobní konzultace odborník na výživu s...
Klasická tělesná váha měří pouze celkovou tělesnou váhu. Ta ale zahrnuje celou řadu důležitých údajů včetně tělesného tuku. Pokud se vám nedaří zhubnout, pomoci může detailní analýza těla, kterou nabízí speciální chytré...