Máte čas pohrát si se snídaní a zkusit něco víc než jen popadnout ovoce, zalít vločky či umixovat smoothie? Pusťte se do zdravých banánových lívanců. Vynesou vaše chuťové buňky až do nebe!
Obsah článku:
Banánové lívance z ovesných vloček s jahodami
Ingredience:
Těsto
- 2 zralé banány
- 100 ml mandlového mléka
- 100 g ovesných vloček, rozemletých na moučku
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- Špetka soli
- Špetka vanilkového prášku
Na dokončení
- Kokosový olej
- Javorový sirup
- Čerstvé ovoce, např. jahody, maliny nebo borůvky
Postup:
- Rozmixujeme ovesné vločky na moučku.
- Banány rozmačkáme pomocí vidličky v hladkou kaši.
- Přilijeme mléko a důkladně prošleháme.
- Vsypeme ovesnou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vanilkového prášku.
- Zpracujeme v řidší těsto.
- Smažíme na kapce kokosového oleje.
- Rozdělíme na talíře, pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme ovocem. Ihned podáváme.
Počet porcí: 2
TIP: Připravte si i domácí mandlové mléko. Je to snadné!
Tipy na přípravu banánových lívanců
- Čím zralejší banány, tím méně je musíme doslazovat. Proto využijte spíš přezrálé banány.
- Do těsta můžete přidat kakaový prášek, skořici nebo perníkové koření. Lívance získají zase trochu jinou chuť.
- Celou přípravu si můžete ulehčit rozmixováním těsta ve smoothie makeru.
TIP: Zkuste i další recepty na snídaně nasladko. Nezapomeňte, že ráno jsou sacharidy nejen povoleny, ale dokonce vítány!
reklama