Hledáte inspiraci na jednoduchý recept z batátů? Vyzkoušejte batátové šišky s porcí listového špenátu a domácího pesta z medvědího česneku. Chuťová vyladěnost jídla zaručena. 🙂
Batátové šišky s česnekovým špenátem
Ingredience:
- Středně velký batát
- Pohanková mouka
- Svazek medvědího česneku
- Extra panenský olivový olej lisovaný za studena
- Špetka himalájské soli
- 150 g mraženého listového špenátu
- Lžička sezamového oleje
- 1/2 cibule
Postup:
- Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.
- Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.
- Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.
- Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.
- Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.
- Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
- Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.
- Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.
- Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.
- Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 45 minut
Přejeme dobrou chuť.
TIP: Pro navýšení množství bílkovin v jídle můžete šišky posypat i nadrobno nakrájeným a nasucho opečeným uzeným tofu nebo tempehem.
TIP: Ochutnejte i další recepty z batátů z kuchyně Bezhladoveni.cz.