Máte rádi palačinky? A co si na nich pochutnat bez výčitek? Inspirujte se naším receptem a přesvědčte sebe i své blízké, že nemusí jít o všemi známou kalorickou bombu.
Palačinky bez lepku plné bílkovin
Ingredience:
- 1/2 hrnku čirokové mouky
- 1/2 hrnku pohankové mouky
- 1/2 hrnku cizrnové mouky
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- Lžíce mletých lněných semínek
- Špetka himalájské soli
- Lžíce jablečného octa
- Lžička lněného oleje
- 1 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 100% arašídové máslo
- Bílý jogurt s vysokým obsahem bílkovin
- Čerstvé ovoce
Postup:
- V míse smíchejte mouky s kardamomem, solí a semínky.
- K suché směsi přilijte mléko, olej a ocet.
- Metličkou vyšlehejte těsto.
- Na rozpálené nepřilnavé pánvi krátce opečte palačinky z obou stran.
- Hotové je přelijte ořechovým máslem, zakápněte jogurtem a ozdobte svým oblíbeným ovocem.
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2
TIP: Místo cizrnové mouky můžete zvolit jakoukoli jinou luštěninovou mouku (např. z červené čočky nebo žlutého hrachu) s vysokým obsahem bílkovin.
Přejeme dobrou chuť!
reklama