RECEPT: Bezlepkové slané sušenky z luštěnin a kmínu

Rádi se do něčeho jen tak zakousnete? Pak sáhněte po domácích krekrech, zdravější alternativě ke smaženým chipsům či jiným pochutinám s nevhodným nutričním složením. Připraveny jsou raz dva, chutnají náramně a ani o požitek z křupání vás nepřipraví.

Kmínové krekry bez lepku

Ingredience:

  • 200 g mouky ze žlutého hrachu
  • 60 ml řepkového či olivového oleje
  • 80 ml vlažné vody
  • ½ lžičky himalájské soli
  • 4 lžíce drceného kmínu

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.
  2. Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.
  3. Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.
  4. Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.
  6. Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Krekry můžete místo kmínu ochutit mákem, česnekem, nebo třeba rozmarýnem. Výborně chutnají třeba s cizrnovou pomazánkou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP2: Objevte další slané recepty na zdravé mlsání u televize.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.