Výborné bramborové placky z vařených brambor

Vzdali jste se bramborových placek s domněnkou, že do diety nepatří? Omyl! Upečené v troubě s notnou dávkou bílkovin, mohou se stát hlavním chodem, s nímž nadbytečným kilům dáte sbohem.

Množství4 porce
Čas přípravy2 hodinČas vaření35 minutCelkový čas2 hodin 35 minut

Ingredience

 5 velkých brambor
 hrst baby špenátu
 hrst čerstvého koriandru
 hrnek cizrnové mouky
 1 lžíce lahůdkového droždí
 1 lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
 špetka pepře
 špetka černé soli

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Brambory uvařte ve slupce.

3

Špenát i koriandr nasekejte najemno.

4

Uvařené brambory oloupejte a nechte je vychladnout.

5

Vychladlé je rozšťouchejte, poté k nim přidejte všechny ostatní ingredience včetně lněného gelu.

6

Rukama vypracujte těsto.

7

Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučeném vále.

8

Vykrajujte z něho stejně velké placky o výšce 0,5 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

9

V předehřáté troubě pečte placky na 180 °C cca 20 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 5 velkých brambor
 hrst baby špenátu
 hrst čerstvého koriandru
 hrnek cizrnové mouky
 1 lžíce lahůdkového droždí
 1 lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
 špetka pepře
 špetka černé soli

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Brambory uvařte ve slupce.

3

Špenát i koriandr nasekejte najemno.

4

Uvařené brambory oloupejte a nechte je vychladnout.

5

Vychladlé je rozšťouchejte, poté k nim přidejte všechny ostatní ingredience včetně lněného gelu.

6

Rukama vypracujte těsto.

7

Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučeném vále.

8

Vykrajujte z něho stejně velké placky o výšce 0,5 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

9

V předehřáté troubě pečte placky na 180 °C cca 20 minut.

Notes

Výborné bramborové placky z vařených brambor
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.