Mexické fazole burrito v dietní verzi

Baví-li vás mexická kuchyně stejně jako nás, pak neváhejte vyzkoušet fazolové burrito v jeho odlehčené verzi. Vystačíte si s běžně dostupnými surovinami. Radujte se z jeho jednoduché přípravy, skvělého nutričního složení, báječné a svěží chuti.

Množství1 porce
Celkový čas12 hodin

Ingredience

 125 g rýže basmati
 1 menší červená cibule
 150 g červených fazolí
 1 zralé avokádo
 1 větší rajče
 šťáva z ½ limetky
 špetka chilli Chipotle
 špetka pepře
 čerstvý koriandr
 listy ledového salátu

Postup

1

Fazole předem namočte alespoň přes noc, poté je uvařte dle návodu.

2

Rýži také uvařte, sceďte a ochuťte pepřem, chilli a limetkovou šťávou.

3

Rajče a avokádo nakrájejte na menší kousky.

4

Salátové listy natrhejte a koriandr nasekejte nadrobno.

5

Pak už jen všechny ingredience navrstvěte do mísy. Začněte salátem, pokračujte rýží, rajčaty, fazolemi, cibulí, avokádem a celou parádu v závěru provoňte koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 125 g rýže basmati
 1 menší červená cibule
 150 g červených fazolí
 1 zralé avokádo
 1 větší rajče
 šťáva z ½ limetky
 špetka chilli Chipotle
 špetka pepře
 čerstvý koriandr
 listy ledového salátu

Postup

1

Fazole předem namočte alespoň přes noc, poté je uvařte dle návodu.

2

Rýži také uvařte, sceďte a ochuťte pepřem, chilli a limetkovou šťávou.

3

Rajče a avokádo nakrájejte na menší kousky.

4

Salátové listy natrhejte a koriandr nasekejte nadrobno.

5

Pak už jen všechny ingredience navrstvěte do mísy. Začněte salátem, pokračujte rýží, rajčaty, fazolemi, cibulí, avokádem a celou parádu v závěru provoňte koriandrem.

Notes

Mexické fazole burrito v dietní verzi
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.