Ingredience
Postup
Připravte dresink, což je nejdůležitější část přípravy. Tvoří chuť celého salátu. Majonézu, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, parmazán, filet ančovičky, stroužek česneku, který zbavíte klíčku, a pár kapek worcestrové omáčky a citrónu promíchejte v míse a tyčovým mixérem rozmixujte.
Nakrájejte chléb na kostičky (někteří okrajují kůrku, ale klidně jí nechte) a rozpalte pánev. Do ní dejte pár kapek oleje a jeden rozpůlený stroužek česneku na provonění. Není ale nutností. Jakmile se olej rozpálí a chytne česnekové aroma, česnek vyndejte a vsypte do pánve nakrájený chléb. Orestujte do zlatohněda.
Listy salátu důkladně omyjte a osušte. Drobné listy ze středu stačí jen překrojit na půl, ostatní listy rozpulte po celé délce a nakrájejte na menší kusy.
Panenku osolte, opepřete a na rozpálené pánvi nechte zatáhnout ze všech stran. Poté ji můžete přemístit do trouby na 15 minut při 150 °C. Po vytažení jí nechte ještě chvíli odpočinout. Panenku také můžete grilovat na pánvi na slabý plamen.
Vejce vložte do vroucí vody (vždy do vroucí, abyste měli pod kontrolou čas) a nechte je vařit 6 minut. Střed vajíčka zůstane tekutý a bílek bude zatažený. Pokud preferujete vejce natvrdo, nechte je vařit déle.
Před podáváním promíchejte salát s dresinkem tak, aby byl ochucený každý list. Vložte na talíř, přidejte nakrájenou panenku, opečené krutony, rozpůlené vejce a nakonec salát zasypte parmazánem.
Suroviny
Postup
Připravte dresink, což je nejdůležitější část přípravy. Tvoří chuť celého salátu. Majonézu, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, parmazán, filet ančovičky, stroužek česneku, který zbavíte klíčku, a pár kapek worcestrové omáčky a citrónu promíchejte v míse a tyčovým mixérem rozmixujte.
Nakrájejte chléb na kostičky (někteří okrajují kůrku, ale klidně jí nechte) a rozpalte pánev. Do ní dejte pár kapek oleje a jeden rozpůlený stroužek česneku na provonění. Není ale nutností. Jakmile se olej rozpálí a chytne česnekové aroma, česnek vyndejte a vsypte do pánve nakrájený chléb. Orestujte do zlatohněda.
Listy salátu důkladně omyjte a osušte. Drobné listy ze středu stačí jen překrojit na půl, ostatní listy rozpulte po celé délce a nakrájejte na menší kusy.
Panenku osolte, opepřete a na rozpálené pánvi nechte zatáhnout ze všech stran. Poté ji můžete přemístit do trouby na 15 minut při 150 °C. Po vytažení jí nechte ještě chvíli odpočinout. Panenku také můžete grilovat na pánvi na slabý plamen.
Vejce vložte do vroucí vody (vždy do vroucí, abyste měli pod kontrolou čas) a nechte je vařit 6 minut. Střed vajíčka zůstane tekutý a bílek bude zatažený. Pokud preferujete vejce natvrdo, nechte je vařit déle.
Před podáváním promíchejte salát s dresinkem tak, aby byl ochucený každý list. Vložte na talíř, přidejte nakrájenou panenku, opečené krutony, rozpůlené vejce a nakonec salát zasypte parmazánem.