Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.
Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.
Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.
Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.
Vypracujeme vláčné těsto.
Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.
Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.
Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.
Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.
Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.
Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.
Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.
Vypracujeme vláčné těsto.
Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.
Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.
Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.
Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.