Ingredience
Postup
Čočku předem namočte alespoň na hodinu.
Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.
Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.
Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.
Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.
V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.
Suroviny
Postup
Čočku předem namočte alespoň na hodinu.
Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.
Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.
Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.
Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.
V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.