Slaný cuketový koláč s tofu

Užívejte si léto plnými doušky, a to třeba s naším cuketovým koláčem. Díky listovému těstu jej upečete raz dva. Vychutnat si ho můžete k obědu, odpolední svačině či večeři, v teplé či studené podobě.

Množství4 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 400 g celozrnného listového těsta
 400 g silken tofu
 1 větší cuketa
 1 cibule
 hrst sušených bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, saturejka, šalvěj)
 1 lžička sušeného česneku
 špetka pepře
 špetka černé soli

Postup

1

Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.

3

Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.

4

Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.

5

V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.

6

Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.

7

Troubu předehřejte na 180 °C.

8

Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.

9

Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g celozrnného listového těsta
 400 g silken tofu
 1 větší cuketa
 1 cibule
 hrst sušených bylinek (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn, saturejka, šalvěj)
 1 lžička sušeného česneku
 špetka pepře
 špetka černé soli

Postup

1

Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.

3

Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.

4

Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.

5

V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.

6

Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.

7

Troubu předehřejte na 180 °C.

8

Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.

9

Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Notes

Slaný cuketový koláč s tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.