Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje

Hryže vás svědomí, že se majonéza do zdravého jídelníčku nehodí? Vašemu zdraví těžko prospěje i po domácku vyrobená ze sóji a rýžového oleje. Lepší variantou ale bezesporu je!

Množství6 porce
Celkový čas15 minut

Ingredience

 70 ml bio rýžového oleje
 50 ml sójového mléka
 1 lžíce citrónové šťávy
 1 lžička datlového sirupu
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Mléko dejte vychladit do lednice.

2

Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.

3

Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.

4

Podávejte ji vychlazenou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 70 ml bio rýžového oleje
 50 ml sójového mléka
 1 lžíce citrónové šťávy
 1 lžička datlového sirupu
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Mléko dejte vychladit do lednice.

2

Do mixéru dejte všechny suroviny (včetně mléka) vyjma oleje a mixujte je cca ½ minuty.

3

Poté k nim přilévejte po troškách olej, dokud sojanéza nezačne houstnout. Hustotu zvolte dle svých preferencí.

4

Podávejte ji vychlazenou.

Notes

Domácí majonéza ze sóji a kvalitního oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.