Ingredience
Postup
Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.
Suroviny
Postup
Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.