Ingredience
Postup
Fazolky adzuki přes noc namočíme.
Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.
Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.
Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.
Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.
Vaříme zhruba ještě 15 minut.
V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.
Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.
Suroviny
Postup
Fazolky adzuki přes noc namočíme.
Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.
Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.
Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.
Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.
Vaříme zhruba ještě 15 minut.
V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.
Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.