Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

Množství2 porce

Ingredience

 80 g fazolek adzuki v suchém stavu
 1 lžíce olivového oleje
 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn
 2 lžičky uzené papriky
 sůl
 pepř

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 80 g fazolek adzuki v suchém stavu
 1 lžíce olivového oleje
 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn
 2 lžičky uzené papriky
 sůl
 pepř

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Notes

Dýňový guláš s fazolemi adzuki
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...