Ingredience
Postup
Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.
Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).
Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.
Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.
Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.
Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.
Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.
Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.
Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.
Suroviny
Postup
Fazole namočte nejlépe přes noc, poté uvařte doměkka.
Batát i dýni oloupejte a společně je na páře doměkka uvařte (cca 20 minut).
Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka pokrájenou jarní cibulku.
Po chvilce k nim přidejte také fazole a drcená rajčata.
Vše okořeňte, posypte koriandrem, zakápněte limetkovou šťávou a pod pokličkou poduste.
Uvařený batát a dýni společně rozmačkejte (případně vyšlehejte) do kašovité konzistence.
Na dno zapékací misky přendejte hotové ragú a kaší jej rovnoměrně pokryjte.
Misku vložte do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.
Hotový pokrm můžete podávat ihned, báječně však chutná i vlažný.