Ingredience
Postup
Uvaříme si zeleninový vývar.
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
Před podáváním ještě prohřejeme.
Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.
Suroviny
Postup
Uvaříme si zeleninový vývar.
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
Před podáváním ještě prohřejeme.
Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.