Ingredience
Postup
Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.
Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
Mezitím si v misce prošlehejte na malé kousky nakrájenou cibuli s rajčaty, Dijonskou hořčicí, jablečným octem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
V míse promíchejte jáhly s nasekanými datlemi, dýňovými semínky, přelijte je zálivkou.
Kapustové listy spařte ve vařící, osolené vodě. Po vytažení je propláchněte studenou vodou a opatrně odřízněte tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.
Listy plňte jáhlovým salátem. Můžete je máčet v různých omáčkách.
Suroviny
Postup
Jáhly důkladně propláchněte a dejte vařit v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody se špetkou soli. Kdo by se bál hořkosti, může je spařit, ale u čerstvých jáhel to opravdu není nutné.
Jáhly vařte zhruba 15 minut, stáhněte plamen a nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou.
Mezitím si v misce prošlehejte na malé kousky nakrájenou cibuli s rajčaty, Dijonskou hořčicí, jablečným octem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem.
V míse promíchejte jáhly s nasekanými datlemi, dýňovými semínky, přelijte je zálivkou.
Kapustové listy spařte ve vařící, osolené vodě. Po vytažení je propláchněte studenou vodou a opatrně odřízněte tuhou část řapíku tak, aby se listy neponičily a snadněji se motaly.
Listy plňte jáhlovým salátem. Můžete je máčet v různých omáčkách.