RECEPT: Kari z červené řepy

Jíte očima? Kari z červené řepy na vás udělá dojem. O dokonalý chuťový zážitek se postará směs kokosového mléka, kmínu, zázvoru, chilli a kari koření.

Kari s červenou řepou a kešu ořechy

Ingredience:

  • Menší červená řepa
  • Hrst růžiček květáku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šalotka
  • Stroužek česneku
  • Kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • Špetka mleté skořice
  • Špetka chilli
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka černého pepře
  • 100 ml kokosového mléka
  • Hrst kešu ořechů
  • Porce hnědé rýže

Postup:

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.
  3. Mezitím co se rýže vaří, pokapejte květák spolu s řepou lžící olivového oleje a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 20 až 25 minut.
  4. V pánvi na lžíci olivového oleje zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor.
  5. Po chvilce přisypte kari, kmín, chilli, skořici, přilijte kokosové mléko. Vše nechte krátce provařit.
  6. Kousky upečené řepy přihoďte do pánve k ostatním ingrediencím, vše osolte, opepřete, promíchejte a prohřejte (cca 10 až 15 minut).
  7. Poté obsah pánve rozmixujte.
  8. Uvařenou rýži podávejte s pečeným květákem, kari omáčkou a kousky kešu.

Přejeme dobrou chuť.

TIP: Hotové jídlo můžete ozdobit lžíci kokosového jogurtu.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 50 minut

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.