Jíte očima? Kari z červené řepy na vás udělá dojem. O dokonalý chuťový zážitek se postará směs kokosového mléka, kmínu, zázvoru, chilli a kari koření.
Kari s červenou řepou a kešu ořechy
Ingredience:
- Menší červená řepa
- Hrst růžiček květáku
- 2 lžíce olivového oleje
- Šalotka
- Stroužek česneku
- Kousek čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky římského kmínu
- Špetka mleté skořice
- Špetka chilli
- Špetka himalájské soli
- Špetka černého pepře
- 100 ml kokosového mléka
- Hrst kešu ořechů
- Porce hnědé rýže
Postup:
- Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Rýži propláchněte a uvařte dle návodu.
- Mezitím co se rýže vaří, pokapejte květák spolu s řepou lžící olivového oleje a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 20 až 25 minut.
- V pánvi na lžíci olivového oleje zpěňte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor.
- Po chvilce přisypte kari, kmín, chilli, skořici, přilijte kokosové mléko. Vše nechte krátce provařit.
- Kousky upečené řepy přihoďte do pánve k ostatním ingrediencím, vše osolte, opepřete, promíchejte a prohřejte (cca 10 až 15 minut).
- Poté obsah pánve rozmixujte.
- Uvařenou rýži podávejte s pečeným květákem, kari omáčkou a kousky kešu.
Přejeme dobrou chuť.
TIP: Hotové jídlo můžete ozdobit lžíci kokosového jogurtu.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 50 minut
reklama