Zeleniny není na talíři nikdy dost. A cukety obzvlášť. Že už jste ji jedli na nespočet způsobů? Dušená s voňavými rajčaty, cizrnou a kokosovým krémem vás mile překvapí.
Kokosová omáčka s rajčaty, cuketou a cizrnou
Ingredience:
- 1/2 cukety
- 1/2 lilku
- 1/2 červené papriky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 hrnek uvařené cizrny
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 plechovka bio krájených rajčat
- 1 plechovka kokosového krému
- Špetka sušeného chilli
- 1 lžíce jablečného octa
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Čerstvý koriandr
Postup:
- Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.
- Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.
- Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.
- Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.
- Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.
- Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Přejeme dobrou chuť.
TIP: Omáčka skvěle chutná také s vařenými jáhly, quinoou či pečenými batáty.
TIP: Vyzkoušejte také další zdravé recepty z cukety podle BezHladovění.
reklama