Ovesná kaše zahuštěná cuketou

Napadlo vás nastavit kaši cuketou? Cuketou, díky její neutrální chuti, zahustíte kdejaký pokrm. Kaše díky ní nabyde nejen na objemu, ale také co do nutričních hodnot. Promění se v krémově jemnou záležitost plnou zdraví prospěšné vlákniny.

Množství1 porce
Celkový čas2 hodin 15 minut

Ingredience

 50 g jemně mletých ovesných vloček
 50 g cukety
 1 a 1/2 jablka
 200 ml mandlového mléka
 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
 ½ lžičky mletého badyánu
 ½ lžičky mletého zázvoru
 1 lžička mleté skořice
 1 lžíce 100% mandlového másla

Postup

1

Chia semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Cuketu a 1/2 jablka omyjte a nastrouhejte nahrubo.

3

Vločky spolu s cuketou a jablkem zalijte mlékem, okořeňte badyánem a zázvorem a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.

4

Kaši servírujte přelitou chia gelem, mandlovým máslem, posypanou skořicí a ozdobenou plátky jablka.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 50 g jemně mletých ovesných vloček
 50 g cukety
 1 a 1/2 jablka
 200 ml mandlového mléka
 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
 ½ lžičky mletého badyánu
 ½ lžičky mletého zázvoru
 1 lžička mleté skořice
 1 lžíce 100% mandlového másla

Postup

1

Chia semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Cuketu a 1/2 jablka omyjte a nastrouhejte nahrubo.

3

Vločky spolu s cuketou a jablkem zalijte mlékem, okořeňte badyánem a zázvorem a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.

4

Kaši servírujte přelitou chia gelem, mandlovým máslem, posypanou skořicí a ozdobenou plátky jablka.

Notes

Ovesná kaše zahuštěná cuketou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.