Krůtí medailonky v těstíčku

V chladnějších dnech si máme dopřávat více libového masa a tepelně upravené zeleniny. Recept na krůtí medailonky v kukuřičném těstíčku zaboduje i u bezlepkářů.

Množství1 porce

Ingredience

 ½ kg krůtích prsou
 6 lžic rýžové mouky
 2 vejce
 10 lžic kukuřičné strouhanky
 sůl
 pepř
 ½ kg brambor
 2 větší mrkve
 kvalitní rostlinný olej
 4 lžíce rýžového mléka

Postup

1

Krůtí prsa opláchneme a zbavíme všech blan.

2

Očištěné maso rozkrájíme na stejně vysoké plátky.

3

Osolíme je a lehce opepříme z obou stran.

4

Plátky masa obalujeme nejdříve v rýžové mouce, poté ve vajíčku a nakonec v kukuřičné strouhance.

5

Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky.

6

Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit přibližně na 25 minut.

7

Řízečky postupně smažíme na rostlinném oleji.

8

Uvařené brambory s mrkví rozšťoucháme s trochou rýžového mléka na kaši.

9

Medailonky podáváme s kaší a plátkem citrónu. Zdobíme lístky čerstvého salátu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ kg krůtích prsou
 6 lžic rýžové mouky
 2 vejce
 10 lžic kukuřičné strouhanky
 sůl
 pepř
 ½ kg brambor
 2 větší mrkve
 kvalitní rostlinný olej
 4 lžíce rýžového mléka

Postup

1

Krůtí prsa opláchneme a zbavíme všech blan.

2

Očištěné maso rozkrájíme na stejně vysoké plátky.

3

Osolíme je a lehce opepříme z obou stran.

4

Plátky masa obalujeme nejdříve v rýžové mouce, poté ve vajíčku a nakonec v kukuřičné strouhance.

5

Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky.

6

Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit přibližně na 25 minut.

7

Řízečky postupně smažíme na rostlinném oleji.

8

Uvařené brambory s mrkví rozšťoucháme s trochou rýžového mléka na kaši.

9

Medailonky podáváme s kaší a plátkem citrónu. Zdobíme lístky čerstvého salátu.

Notes

Krůtí medailonky v těstíčku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.