Texaská specialita zvaná chilli con carne je snadné a rychlé jídlo, které máte do hodiny hotové. Spolehlivě vás zasytí a tělu dodá spoustu bílkovin a vlákniny.
Základní složkou chilli con carne jsou fazole a mleté maso. Záleží na vás, zda dáte přednost fazolím bílým, černým nebo třeba červeným. Klidně smíchejte více druhů, pokrm bude pestřejší.
V chilli con carne chutná nejlépe hovězí mleté maso. Nic ale nezkazíte, když použijete směs hovězího a vepřového.
Lehké chilli con carne
Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných rajčat
- 400 g sterilovaných máslových fazolí
- 400 g sterilovaných červených fazolí
- 400 g sterilované kukuřice
- 100 ml rajského protlaku
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého barevného pepře
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 2 lžičky sušeného chilli
- Kostička kvalitní hořké čokolády
Postup
- Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.
- Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.
- Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.
- K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.
- Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.
- Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.
- Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.
- Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Máte rádi fazole? Vyzkoušejte dýňový guláš s fazolemi adzuki.