Ingredience
Postup
Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte celistvé těsto.
V dlaních tvořte jednotlivé noky.
Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou trochu osolte.
Když se voda vaří, opatrně do ní vhoďte noky a vařte je, dokud nevyplavou.
Poté je ihned děravou sběračkou vylovte a přemístěte do cedníku.
Hotové noky trochu polijte řepkovým olejem, aby se neslepily.
Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtky.
Vhoďte je do středního hrnce.
K jahodám přidejte víno a cukr a hrnec dejte na plotýnku, zapnutou na vyšší teplotní stupeň.
Nyní nechte víno vypařit a cukr rozpustit. Trvá to cca 5 minut.
Poté přilijte smetanu, nechte minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujte.
Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijte trochu omáčky, do ní opatrně vložte noky.
Pomocí kávové lžičky ozdobte omáčku smetanou.
Nakonec přidejte plátky jahod a lístky máty.
Suroviny
Postup
Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte celistvé těsto.
V dlaních tvořte jednotlivé noky.
Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou trochu osolte.
Když se voda vaří, opatrně do ní vhoďte noky a vařte je, dokud nevyplavou.
Poté je ihned děravou sběračkou vylovte a přemístěte do cedníku.
Hotové noky trochu polijte řepkovým olejem, aby se neslepily.
Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtky.
Vhoďte je do středního hrnce.
K jahodám přidejte víno a cukr a hrnec dejte na plotýnku, zapnutou na vyšší teplotní stupeň.
Nyní nechte víno vypařit a cukr rozpustit. Trvá to cca 5 minut.
Poté přilijte smetanu, nechte minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujte.
Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijte trochu omáčky, do ní opatrně vložte noky.
Pomocí kávové lžičky ozdobte omáčku smetanou.
Nakonec přidejte plátky jahod a lístky máty.