Teplý salát s cizrnou, rýží a pečeným květákem

Vyzkoušejte teplý salát s pečeným, rozvoněným květákem, díky němuž získá fantastickou chuť. V kombinaci s cizrnou, sušenými rajčaty a dalšími lahodnými ingrediencemi překvapí i jinak běžné “odpůrce” zeleniny.

Množství2 porce
Čas přípravy10 hodinČas vaření2 hodinCelkový čas12 hodin

Ingredience

 ½ hrnku rýže basmati
 1 hrnek cizrny
 ½ hlavy květáku
 1 větší hrst sušených rajčat
 1 vetší hrst salátových listů
 1 lžička římského kmínu
 1 lžíce avokádového oleje
 špetka himalájské soli
 špetka barevného pepře
 pár snítek koriandru

Postup

1

Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.

2

Rýži uvařte zvlášť dle návodu.

3

Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.

4

Rajčata pokrájejte na malé kousky.

5

Koriandr nasekejte nadrobno.

6

Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.

7

Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ hrnku rýže basmati
 1 hrnek cizrny
 ½ hlavy květáku
 1 větší hrst sušených rajčat
 1 vetší hrst salátových listů
 1 lžička římského kmínu
 1 lžíce avokádového oleje
 špetka himalájské soli
 špetka barevného pepře
 pár snítek koriandru

Postup

1

Cizrnu dejte namočit nejlépe přes noc, poté ji vařte v nové vodě cca 1,5 hodiny.

2

Rýži uvařte zvlášť dle návodu.

3

Květák pokrájejte na menší růžičky, zakápněte je olejem a posypte kmínem. Poté je dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 až 25 minut.

4

Rajčata pokrájejte na malé kousky.

5

Koriandr nasekejte nadrobno.

6

Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, cizrnu, upečený květák, rajčata, listy salátu a koriandr.

7

Nakonec vše osolte a opepřete dle chuti.

Notes

Teplý salát s cizrnou, rýží a pečeným květákem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.