Ingredience
Postup
Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.
Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.
Suroviny
Postup
Arašídové máslo, tamari, zázvor a chilli rozšleháme spolu s trochou vody.
Do vzniklé marinády naložíme na kostky nakrájené tofu. Tofu necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny.
Cibuli oloupeme, batát oškrábeme.
Cibuli, papriku, lilek, cuketu a batát nakrájíme na stejně velké kostky.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme tofu se zeleninou včetně rajčat. V závěru je potřeme olejem a opepříme.
Špízy pokládáme na rozpálený gril a grilujeme je tak dlouho, dokud se na povrchu tofu nevytvoří křupavá krusta.
Před podáváním špízy posypeme nadrobno nasekanou bazalkou.