Bezlepkový dýňový koláč s oříšky

Udělejte radost sobě i svým blízkým přirozeně zdravým dezertem bez obsahu laktózy, lepku a přidaného cukru. Přesně takovým je náš dýňový koláč, symbol podzimu, začátku zimy a svátků s nimi spojenými.

Množství8 porce
Celkový čas1 hodina 15 minut

Ingredience

Na korpus
 100 g vlašských ořechů
 200 g mandlí
 1 lžíce kokosového oleje
 ½ lžičky mleté skořice
 ½ hrnku dýňového pyré
 špetka himalájské soli
Na náplň
 200 ml kokosového krému
 2 hrnky dýňového pyré
 2 lžičky chia semínek
 ½ lžičky skořice
 ½ lžičky mletého zázvoru
 ½ lžičky mletého hřebíčku

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 100 g vlašských ořechů
 200 g mandlí
 1 lžíce kokosového oleje
 ½ lžičky mleté skořice
 ½ hrnku dýňového pyré
 špetka himalájské soli
Na náplň
 200 ml kokosového krému
 2 hrnky dýňového pyré
 2 lžičky chia semínek
 ½ lžičky skořice
 ½ lžičky mletého zázvoru
 ½ lžičky mletého hřebíčku

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Mandle i vlašské ořechy umelte najemno.

3

V míse smíchejte ořechovou moučku spolu se skořicí a solí.

4

K suchým ingrediencím přidejte pyré i olej a vše zpracujte v jemně lepkavé těsto.

5

Vzniklé těsto přendejte do nepřilnavé koláčové formy a pomocí mokrých dlaní jej rovnoměrně rozprostřete po dnu i stranách formy.

6

Korpus pečte v troubě 15 minut do zezlátnutí.

7

Ingredience určené k výrobě náplně společně promíchejte a po vyjmutí formy z trouby jimi korpus opatrně polijte.

8

Teplotu trouby snižte na 160 °C, koláč do ní vložte a pečte dalších 35-40 minut.

9

Hotový koláč vyndejte z trouby, nechte ho vychladnout a servírujte jej s rovněž vychlazeným kokosovým jogurtem.

Notes

Bezlepkový dýňový koláč s oříšky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.