Ingredience
Postup
Pohanku spaříme horkou vodou.
Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
Špenát necháme lehce zavadnout.
Celou směs odstavíme z plotny.
Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.
Suroviny
Postup
Pohanku spaříme horkou vodou.
Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
Špenát necháme lehce zavadnout.
Celou směs odstavíme z plotny.
Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme a ihned podáváme.