Vánoční RAW perníčky

Souhlasíte s názorem, že cukroví k Vánocům jednoznačně patří? A co takhle v nepečené podobě, navíc bez čekání, než vám změkne? Zdravé, dokonale provoněné a na talíři stylové. Přesně takové, hnedka hotové, je tu pro vás, slečny, paní a pánové.

Množství20 porce
Celkový čas12 hodin 30 minut

Ingredience

 250 g vypeckovaných datlí
 ½ hrnku mandlí
 ½ hrnku kešu ořechů
 1 lžička mleté skořice
 ¼ lžičky mletého hřebíčku
 ½ lžičky mletého muškátového oříšku
 ½ lžičky mletého zázvoru
 ¼ lžičky koření (mletý badyán, mletý anýz, mletý koriandr, mletý fenykl)
 špetka mleté vanilky
 strouhaný kokos, konopná semínka a skořice navíc k obalení

Postup

1

Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.

2

Datle rozmixujte do konzistence pasty. Tento krok si můžete ušetřit zakoupením již hotové datlové pasty.

3

Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.

4

Pastu spolu s ořechy ochuťte veškerým kořením a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.

5

Z těsta vytvarujte vámi preferované tvary, obalte je v kokosu, skořici či konopných semínkách.

6

Hotové cukroví dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny.

7

Před jeho konzumací jej přendejte alespoň na chvíli do lednice, aby povolilo.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g vypeckovaných datlí
 ½ hrnku mandlí
 ½ hrnku kešu ořechů
 1 lžička mleté skořice
 ¼ lžičky mletého hřebíčku
 ½ lžičky mletého muškátového oříšku
 ½ lžičky mletého zázvoru
 ¼ lžičky koření (mletý badyán, mletý anýz, mletý koriandr, mletý fenykl)
 špetka mleté vanilky
 strouhaný kokos, konopná semínka a skořice navíc k obalení

Postup

1

Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.

2

Datle rozmixujte do konzistence pasty. Tento krok si můžete ušetřit zakoupením již hotové datlové pasty.

3

Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.

4

Pastu spolu s ořechy ochuťte veškerým kořením a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.

5

Z těsta vytvarujte vámi preferované tvary, obalte je v kokosu, skořici či konopných semínkách.

6

Hotové cukroví dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny.

7

Před jeho konzumací jej přendejte alespoň na chvíli do lednice, aby povolilo.

Notes

Vánoční RAW perníčky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.