Ingredience
Postup
Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.
Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
Zjemníme sójovou smetanou.
Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.
Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.
Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.
Suroviny
Postup
Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.
Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
Zjemníme sójovou smetanou.
Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.
Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.
Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.