Ingredience
Postup
Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.
Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.
Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.
Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.
Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.
Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.
Suroviny
Postup
Meloun rozkrojíme napůl a lžičkou vydlabeme semínka.
Každou půlku pak nakrájíme na cca centimetrové plátky a zbavíme kůry. Nožem rozdělíme na větší kousky.
Kousky melounu obalíme plátkem prosciutta a dáme vychladit do lednice. Pokud nějaké prosciutto zbude, pokrájíme jej a zatím necháme stranou.
Omyjeme salát a připravíme zálivku smícháním olivového oleje, vinného octa, soli a trochy pepře.
Natrháme lístky salátu, přidáme vychlazeného melounu s prosciuttem, zbylé volné plátky prosciutta a vše opatrně promícháme.
Zakápneme zálivkou a můžeme podávat. Tento salát nejlépe chutná ozdobený čerstvými hoblinkami parmazánu a s rozpečenou bagetkou.