Ingredience
Postup
Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.
Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.
Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.
Tofu rozdrobte na malé kousky.
Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.
Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.
Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.
Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.
Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.
Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.
Suroviny
Postup
Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.
Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.
Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.
Tofu rozdrobte na malé kousky.
Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.
Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.
Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.
Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.
Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.
Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.