Ingredience
Postup
Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.
Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.
Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.
Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!
Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.
Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.
Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.
Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.
Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.
Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.
Suroviny
Postup
Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.
Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.
Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.
Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!
Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.
Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.
Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.
Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.
Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.
Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.