Ingredience
Postup
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.
Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.
Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.
Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.
Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.
Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.
Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Lněné semínko smíchejte s vodou a nechte ho stranou bobtnat.
Na lžičce olivového oleje restujte pórek dosklovita.
Tofu pomocí vidličky rozmačkejte a mixujte spolu s pórkem, na jemno nastrouhanou mrkví, lněným semínkem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, sezamovým olejem v hladkou – kompaktní hmotu.
Směs zahustěte sezamovými semínky a cizrnovou moukou a pomocí rukou či lžičky klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
Tvarujte placičky a pečte je v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
Poté je opatrně otočte a pečte dalších 10.
Mezitím si připravte housky, ideálně domácí.
Smíchejte tahini se sójovou omáčkou.
Přepůlené housky potřete ochucenou tahini pastou, poklaďte plátky okurky a tofu burgerem.